10.000 kvadratmeter med hytte!

Les om da X Meeting Point huset Hyttemessen 2021!

10.000 kvadratmeter med hytte!
Espen Solli

Skulle det være en bålpanne, en sparkstøtting eller en skinnfell? Hva med ferdiggress, badestamp, eller rett og slett en hytte?

Utstillerne hadde bygget opp de mest kunstferdige stander, og sto klare for å ta imot hyttefolket. Det var lenge siden sist det var mulig å møtes på denne måten, men under pandemien hadde interessen for hytter økt betraktelig. Det syntes. Hyttefolket strømmet inn i messehallene og stimlet sammen ved stander og boder denne høsthelgen i september i 2021.

Publikum koste seg på Hyttemessen i høst.
Gamle hytter, nye hytter, små hytter og store hytter. Uansett hva du drømmer om, så fant du det på Hyttemessen.

Både stort og veldig lite

Utenfor det som liknet mest på en liten campingvogn, sto Aleksander Nani. Han åpnet døra inn til en bitteliten hytte som ser mest ut som et egg kledt i tre. Inni egget var det både kjøkken, ildsted, bord, sofa og TV.

– Hvordan vi fikk den inn i messehallen? Gutta som jobber her løftet hytta med en kranbil og fraktet den pent og rolig inn på messeområdet med en gaffeltruck! Samarbeidet fungerte veldig bra, fortalte han.

Aleksander Nani er mannen bak de bittesmå hyttene. – Jeg merker at mikroliving er i vinden!

– Jeg merker at mikroliving er i vinden og det er veldig mange som kommer bort for å se, fortalte han.

Golf på greenen

Noen meter unna, på standen til Sydri, sto Arve Noreng og Terje Lindholm og spilte golf. Golf, ja!

– Vi måtte jo være litt kreative og finne på noe gøy når vi først skulle stille ut på Hyttemessen! Det er stor frihet med tanke på hva man kan finne på her på X Meeting Point, så lenge det er sikkert og trygt. Da rullet vi like godt ut en gressmatte og tok med noen lass med sand også. Vi selger jo hytter på stranda i Kragerø, så da syntes vi det passet fint med golf og badestrand, sa de mens de puttet ballen i hullet.

Arve Noreng og Terje Lindholm tok et slag golf på standen sin på Hyttemessen.

– Det er veldig fint å være på messe igjen. Det er jo første gang på lenge og vi har vært spente på responsen. Men vi har allerede fulle ordrebøker, fortalte de fornøyd.

På Hyttemessen 2021 hadde utstillere og publikum 10.000 kvadratmeter å boltre seg på.

Et digert hytteunivers

Det var et stort spenn mellom de ulike standene og et bredt spekter av utstillere, og du kunne traske langt og lenge i et univers av ulike hytter. Intet mindre enn 10.000 kvadratmeter var belagt med stands, produkter og alt som hører en tradisjonell hyttemesse til.

Marie serverte mat i kafeteriaen på Hyttemessen.

Når beina begynte å bli såre og ganen var tørr, var det flust av steder å sette seg ned for en hvil. Her kunne de besøkende spise alt fra elgburgere og ferske bagetter til salater og varmmat. I kafeteriaen sto Marie med hvit skjorte og svart forkle. Hun jobber på kjøkkenet på X Meeting Point og serverte bagels og varme retter med et stort smil.


– Det er kjempegøy når det er travelt, da hun mens anretter tallerkener med fisk, kjøtt, poteter og grønnsaker. I kafeteriaen var det satt ut mange titalls bord slik at alle kunne få seg en pause og en matbit når det passet.

Stian Lønvik og Roar Solem, fra Neo Hytter
Stian Lønvik og Roar Solem, fra Neo Hytter, var på Hyttemessen for første gang. – Vi fikk utrolig mye positiv feedback.

Massiv interesse

Tilbake i messehallen kom det stadig flere folk. Praten gikk livlig på de ulike standene, og potensielle kunder fikk med seg sjokolade, kaffe og nett med kataloger og giveaways.

Langt borte fra tradisjonelle hytter med gress på taket og smårutete vinduer, sto Stian Lønvik ved messens mest stilrene stand. Han og kompanjongen Roar Solem startet Neo Hytter i 2018, og siden den gang har de hatt nok å gjøre. De har spesialisert seg på skandinaviske stilen og satser på lyse og luftige hytter av høy kvalitet.

– Vi fikk utrolig mye positiv feedback på vår stand. Vi møtte både gamle kunder, kunder som har signert og skal bygge, og nye potensielle kunder, fortalte Stian Lønvik fornøyd.

Du vil kanskje også like: