Derfor bør du legge kick-offet før nyttår

Skal din bedrift arrangere kick-off? Da bør du lese dette.

Derfor bør du legge kick-offet før nyttår
Ard Jongsma / NIC

Gamle vaner er til for å snus. I hvert fall når det er så gode argumenter for å endre tidspunkt for bedriftens årlige kick-off.

De to salgssjefene i X Meeting Point, Susann Faugli og Peter Vedenvik.

Her i X Meeting Point elsker vi å utfordre kundene, og få dem til å tenke annerledes og bedre. Nå er tiden moden for å revurdere plasseringen til en av årshjulets faste poster: Kick-off.

– Så å si alle bedrifter arrangerer kick-off i januar eller februar. Men hvorfor det, egentlig? begynner salgssjef Peter Vedenvik i X Meeting Point, og fortsetter:

– Alt du skal kommunisere er jo klart allerede. Budsjettet har vært spikret siden november, og det samme er satsingsområdene for det nye året. Spørsmålet da er egentlig hvorfor du i det hele tatt skal vente med å gå ut med denne informasjonen.

Klart for å kickstarte det nye året

Sammen med kollega Susann Faugli mener han det vil gi positiv effekt å flytte kick-off til tiden da mindre bedrifter tradisjonelt arrangerer julebord: I november eller desember.

Ard Jongsma / NIC

– På denne måten sørger du for at de ansatte kommer i gang med 2023 med en gang, i stedet for at de begynner det nye året med å vente, sier hun.

– Ta salgsavdelingen, for eksempel. De vil kickstarte året umiddelbart hvis de allerede før nyttår vet hva årets eller vårens salgskonkurranse går ut på. Og det samme gjelder hvis bedriften har varslet strategiendringer. Da vil også mange sitte og avvente til etter kick-off, tilføyer Peter.

Mer plass og bedre betingelser

De to salgssjefene understreker at det også er en praktisk grunn til å forskyve kick-off: Januar og februar er allerede svært fullbooket hos både X Meeting Point og andre eventsentre.

Derfor er tilbudet, og muligheten for å skreddersy arrangementet slik du ønsker, langt bedre i november og desember.

Ard Jongsma / NIC

På X Meeting Point er alle fasilitetene på plass – fra kvadratmeter og stoler til hotell og bevertningsmuligheter. Men sjansen for å tilpasse arrangementet slik du ønsker, er naturligvis langt bedre i perioder hvor opplevelsesarenaen er mindre full.

– I Q4 vil du få en helt annen fleksibilitet enn i Q1. I tillegg kan du oppnå langt bedre priser, understreker Susann Faugli.


Du vil kanskje også like: