En av utfordringene reiselivsbransjen står ovenfor i dag, er hvor vanskelig det er å drifte bærekraftig. Det kan være veldig vanskelig å se hva bærekraft er – og derfor ender dessverre mange opp med såkalt «grønnvasking» i stedet for bærekraftige løsninger.

PÅ X tenker vi alltid utenfor boksen, og i et bærekraftig perspektiv er dette spesielt viktig.

Vi tror fullt og fast på at bærekraft kan gjøres enkelt, morsomt og sosialt – og det er nettopp dette vi har fått til i løpet av det siste halvannet året. La oss dra deg igjennom den bærekraftige løsningen for deg og ditt arrangement:

CHOOOSE

Første steg på veien er å informere om vårt nye samarbeid med CHOOOSE som gjør det enklere å klimakompensere ditt arrangement.

 • CHOOOSE klimakompenserer for vårt uunngåelige fotavtrykk ved å finansiere CO2- reduserende prosjekter i utviklingsland. 
  Basert på utregninger har vi kommet frem til et fotavtrykk pr. Hode.
 • Tillegget til dagpakke for å klimakompensere er følgende:
  1 dagskonferanse            9,- pr. person
  2 dagers konferanse      45,- pr. Person

Da er alle dine gjester klimakompensert fra de går ut døren hjemme om morgenen- til de låser seg inn hjemme I etterkant.

Du kan enkelt velge å klimakompensere ditt arrangement ved å krysse av I kontrakten når du har bestemt deg for å legge ditt arrangement hos oss.

Vi administrerer alt, så du kan gjennomføre med god samvittighet.

Transport

Andre steg tar for seg transport, som er den største delen av fotavtrykket til en konferanse.

 • Vi samarbeider med Jenssen Turbuss som kun kjører med miljøvennlig HVO 100 diesel til og fra våre arrangementer.

I tillegg har vi eget flybusstopp på parkeringsplassen, og god ladekapasitet for elbiler. 380 bussen stopper kun 5 minutters gange fra vår inngangsdør.

Skjult bærekraft

Tredje steg er #skjultbærekraft – et klima- og bærekraftkonsept utformet av X Meeting Point. Det er ikke helt ferdig enda, men rett rundt hjørne nå.

Konseptet skal synliggjøre, for deltagerne her på huset, hva vi faktisk gjør av bærekraftige tiltak, da de fleste grepene vi tar ikke synes. For eksempel valg av produkter og leverandører, vann- og strømbruk eller hvordan vi prioriterer bruk av papir i ulike former.

Konseptet bygger på at vi kommer å plassert QR-koder rundt omkring i våre lokaler, der tiltak gjøres. Alle kodene forteller sin egen historie, og på denne måten deler vi hvordan vi strategisk jobber med bærekraft hver eneste dag.

Tanken er at disse skal vekke nysgjerrighet slik at man scanner QR-koden, får informasjonen og kanskje til og med blir inspirert til å ta med disse verktøyene hjem eller tilbake til eget kontor. Om alle besøkere tar med seg en tanke eller et verktøy, så har X Meeting Point i tillegg til egen strategi, hjulpet kundene våre å hjelpe planeten vår. Dette er vi veldig stolte av.

 • Mat er viktig, og bærekraftige menyer er en stor del av helheten når det kommer til gjennomføring. Ved å fokusere på sesongvarer heller enn innflydde varer med kort holdbarhet kan man nyte maten med god samvittighet- vel vitende om at vi har tatt de gode valgene allerede før dere sitter ved bordet.
 • Vi tenker bærekraft i alle aspekter, og gjør vårt ytterste hver dag for å redusere vårt fotavtrykk. For eksempel er penner og notisblokker på konferanse noe det er mindre og mindre behov for. Derfor legger vi vanligvis ikke dette ut ved morgenen til alle, men har det tilgjengelig på en fast plass i konferanserommet. Vi ser at mengden papir man bruker har sunket drastisk ved dette grepet, da mange ikke har behovet, men allikevel benytter seg av arkene HVIS de ligger tilgjengelig ved hver plass.

Vi håper alle vil få seg en aha opplevelse eller to ved å bruke QR kodene aktivt under arrangementet.

Vi håper dere har lyst til å ta i et tak for bedre klima, sammen med oss.

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe – velg X Meeting Point til neste konferanse!

*Fotavtrykket er beregnet fra «The Potsdam Institute for Climate’s impact research» og underliggende forskning på lands totale klimagass-utslipp, samt verdensbankens populasjons-data. Disse dataene er deretter justert for import og eksport av varer i et land («Our World In Data»), for så å finne et gjennomsnitts-fotavtrykk for en nordmann.

*Flykalkuleringen er basert på data fra ICAO (International Civil Aviation Organization) Carbon Emissions Calculator Methodology, som er tall støttet av FN.